Bridgen

De speelavonden zijn op donderdagavond, van 19.00 – 22.30 uur in een gehuurde ruimte in zorgcentrum Molenberg in Oosterbeek. Competitie is belangrijk, maar de gezelligheid speelt ook een grote rol!

Op de speelavonden ligt de nadruk op de parencompetitie met 6 ronden per avond. Dit betekent dat er vier spellen per 30 minuten worden gespeeld. Per seizoen worden minimaal 6 sessies van 5 avonden gespeeld. Afhankelijk van de stand volgt na elke sessie promotie of degradatie naar de A- of B-groep.

De uitslag van de speelavond wordt omstreeks 22.15 uur bekend gemaakt en ieder paar krijgt de uitslag van die avond. Op dit scorebriefje staan de gespeelde spellen, de behaalde percentages en op welke plaats het betreffende is geëindigd. Ook worden de uitslagen per email aan de leden verzonden. De week daarop is de rangorde van de bridgeparen op het informatiebord te zien.

Jaarlijks worden de clubkampioenen bekendgemaakt en zij krijgen een wisseltrofee, een prachtig beeldje, gemaakt door Marini Büttner. Ook is er sinds kort een aanmoedigingsprijs, een beeldje van de ‘denker’, ook vervaardigd door Marini Büttner.

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. De jaarvergadering wordt in maart gehouden.

Competitie en gezelligheid

Bridgesport is een denksport en natuurlijk wordt er gespeeld om te winnen en daardoor zo hoog mogelijk op de scorelijst te komen. Maar ook de gezelligheid mag niet worden vergeten. Want de gezelligheid verhoogt ook het bridgeniveau. Zo wordt er met Kerst, Pasen en periodiek een feestelijke drive georganiseerd met leuke prijzen.

Het bridgen